torstai 1. toukokuuta 2014

Huulirasvan keittelyä

Erilaiset saippua- ja käsirasvakokeilut ovat tulleet tutuiksi työn puolesta, mutta idea moisten kotikokkailuun ystävänpäiväksi tai joululahjoiksi on muistutellut itsestään jo muutaman vuoden ajan. Tälläkin kertaa ajatus lähti töiden kautta ja testausvuoroon pääsi huulirasva. Selailin netistä erilaisia reseptejä ja yhdistelin niistä sellaisen, jonka raaka-aineet oli helposti saatavilla.

Rasvan tekeminen oli helppoa! Lusikalliset mehiläisvahaa, rypsiöljyä ja kookosöljyä sekoitettiin vesihauteessa, jonka jälkeen lisättiin piparminttuöljyä mausteeksi. Rasvan purkittaminen oli tehtävä nopeasti, sillä hyytyminen tapahtui salakavalasti. Tämä rasva olisi ehkä kaivannut hieman enemmän rypsiöljyä tai glyserolia pehmentimeksi tai sen käyttö olisi puikkomallisena helpompaa. Mutta muutoin resepti sai hyvin toimii-leiman kylkeensä ja rasva on ollut jokapäiväisessä käytössä.

Huulirasvapurkit eivät kulu loppuun ihan hetkessä, että tuskin ryhdyn näiden sarjatuotantoon. Ehkä ensi jouluna yllätän lähipiirin tällaisilla purnukoilla. Kanssakeittelijä taisi innostua näistä minua enemmän, joten jos joululahjatalkoissa päädyn näitä tekemään, saattaa olla uusia vinkkejäkin tarjolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti